Vape

Også ofte kalt E-sigarett

Frisk Damp er her for å hjelpe deg med å bytte fra tobakk til Vape. Vi har stort utvalg av vape du kan velge mellom. Hvis du ikke har brukt vape før, har vi en oversikt med spørsmål og svar i bunn av denne siden som vil svare på alle dine vape-relaterte spørsmål.

Bla gjennom våre populære vape startsett, så vel som noen av de beste vape-settene som er tilgjengelige i Norge!

Til å begynne med anbefaler vi enten Smok Nord 2 eller Innokin Endura T18 – disse vape-settene har hjulpet utallige røykere å gå over til vape. Hvis du allerede er en vaper, hvorfor ikke oppgradere til et Smok Species. Vi tilbyr gratis levering på bestillinger over 1000kr og du kan se hvor mye du har igjen til gratis frakt øverst på siden!

Når du har valgt vape-sett, burde du sjekke ut vårt store utvalg av e-juice på over 500 dampvæsker.

TOPP 5 VAPE

Usikker på hvilket e-sigarett startsett du skal kjøpe? Vi har laget en liste til deg over 5 e-sigaretter vi liker mest!

Topp 10 e-sigarett tanker

TOPP 5 TANKER

Hvilken e-sigarett tank er best? Vi har laget en liste til deg over 5 vape tanker vi liker mest!

Topp 10 e-sigarett e-juice

TOPP 5 E-JUICE

Hvilken smak? Hvilken type? Hva skal du velge? Vi har gjort det enkelt for deg og laget en liste over de vi liker!

Prøv vår røykeslutt-kalkulator og se hvor mye du sparer på å stumpe røyken!

DETTE SPARER DU PÅ Å STUMPE RØYKEN

4
Hvor mange pakker røyker du per uke? Det vanligste er 3-4 pakker
136
Hvilken pris kjøper du en pakke for? Vanlig pris er 136,- (20pk)
10
Hvor mange år vil du se den potensielle sparingen for?
Dette kan du spare kr

Hva er elektroniske sigaretter?

Elektroniske sigaretter, vape, el røyk, wape eller e-sigaretter, er alle begrepene som brukes til å referere til en håndholdt elektronisk enhet som fordamper en smaksatt e-juice, eller e-væske til damp. Dampen inhaleres av brukeren som et alternativ til å inhalere sigarettrøyk. Det er i hovedsak et elektronisk nikotinleveringssystem. Men i stedet for å røyke, blir den flytende nikotinen/e-juicen fordampet uten forbrenning eller forbrenning.

En elektronisk enhet som er et alternativ til røyking av sigaretter. Vi bruker de forskjellige begrepene om hverandre på denne siden.

Du kan også høre begreper som mods, RDA, squonkers og mer. Men for det meste, når folk snakker om elektroniske sigaretter, refererer de vanligvis til den mest grunnleggende enheten. Den opprinnelige Hon Lik-oppfinnelsen av e-sigaretten. Det er en elektronisk nikotinleveringsenhet som ligner en sigarett.

E-sigarettkomponenter og hvordan e-sigaretter fungerer

Selv om de kommer i alle former og størrelser, ligner vape som nevnt ofte en tradisjonell tobakks sigarett. Uansett utseende består imidlertid hver elektroniske sigarett i en hvilken som helst konfigurasjon av disse grunnleggende komponentene:

 • Vape batteri – Batteriet er vanligvis oppladbart. Et oppladbart batteri gir en bedre langsiktig verdi. Oppladbare batterier er også bedre for miljøet fordi engangsbatterier gir unødvendig avfall.
 • Tank – Tanken er metallelementet som trekker strøm fra et batteri. Strømmen varmer opp elementet, som igjen varmer opp e-væsken til fordampningspunktet. Hver metallforstøver har en spesifikk strømmotstand målt i ohm. Mengden strøm som tas fra et batteri, må være innenfor det sikre driftsnivået som passer for den spesifikke motstanden. Hvis for mye strøm overopphetes en forstøver, kan resultatet være brent damp. Som en hvilken som helst elektronisk enhet, bruk alltid vapeprodukter med de riktige, samsvarende komponentene og i henhold til instruksjonene fra produsenten.
 • E-juice – e-juice består av PG, VG, smaksstoffer og eventuelt nikotin. E-væsken kan være inneholdt i en ferdigfylt pod eller en vapetank. E-væsken kommer i direkte kontakt med forstøveren. Derfor er forstøveren og e-væsken vanligvis inneholdt i coilen i en vapetank, eller lagret i et absorberende materiale i en vape pod.

Hvilken er den beste vapen?

Ikke alle vapesigaretter er skapt like. Variasjonen i form, størrelse, funksjonalitet, kvalitet og pris er ganske enkelt imponerende. Men å velge den beste vapen kan forenkles hvis du husker noen få ting. Den mest åpenbare regelen er å kjøpe fra bare anerkjente vape-merker.

Det første du må forstå er at prisen ikke alltid tilsvarer kvalitet. Men det beste tipset er å prøve ut litt forskjellig, for alle liker ulike ting.

Er vape trygt?

Er vapes trygge? Eller er det potensiell skade fra vaping? Er det tungmetaller eller skadelige effekter av vaping? Dette er alle rettferdige spørsmål å stille. Og det er mye feilinformasjon der ute. For å være ærlig vet ikke media og de fleste helsemyndigheter noe om vapes. For eksempel skiller de ikke mellom å bruke et mod eller vaping av en e-sigarett. Når noen blir syke av å røyke ulovlig narkotikaolje, kaller media og andre det for «vaping». Men det er det ikke! Røykeolje og vaping er to veldig forskjellige ting.

Vi kan ikke si at folk slutter å røyke med vape. Det er tusenvis av personlige attester om det, men FDA-sigarettbestemmelsene er ennå ikke forberedt på å offisielt erklære at vape hjelper folk med å slutte å røyke. I tillegg har FDA erklært at vapes er tobakksprodukter under matmedikamentet og kosmetisk handling. Vapes er nikotinprodukter. Med mindre en person vaper uten nikotin.

Vi vet alt om risikoen ved sigaretter. De helseeffektene av røyking inkluderer lungesykdommer som lungekreft, høyt blodtrykk, hjerteproblemer og mer. Helt siden kirurggeneralrapporten fra 1964 har vi visst at røyking dreper.

Påvirker vaping lungene?

Lungeforeningen, kreftforeningen, kirurgen generelt og alle troverdige vitenskapelige organer anerkjenner farene ved røyking. Negative helseeffekter av røyking inkluderer lungesykdommer og lungekreft. Men påvirker vaping lungene? Juryen er ikke enige. For noen år siden var det rapporter om at noen e-væsker inneholder diacetyl. Tidligere forårsaket diacetyl, som brukes i matproduksjon som smørerstatning, popcornlunge. Som et resultat rapporterte mange at vaping kunne være potensielt skadelige. Men hittil er det kjent at ingen har fått popcornlunge fra å dampe.

 • Merk at mengden diacetyl i sigarettrøyk overstiger mengden som finnes i vapes.

Vape vs sigarett

Hon Lik oppfant den moderne iterasjonen av den elektroniske sigaretten i 2003. Ved å bruke et litiumionbatteri med propylenglykol og nikotinløsning ble vapes det første elektroniske nikotinleveringssystemet. Produktets ingredienser inkluderte også smaksstoffer.

Vape vs sigarett oversettes til damp vs røyk.

Risikoen for e-sigaretter er ukjent. Imidlertid hevder Public Health England og Royal College of Physicians at vaping av en e-sigaretter 95% tryggere enn røyking. I USA har FDA ennå ikke bekreftet dette kravet. E-sigarettfirmaer har ikke lov til å hevde at vape reduserer risikoen eller hjelper folk å slutte å røyke.

Inneholder vape nikotin?

Ja, de fleste e-sigaretter inneholder nikotin. Mens noen vape-enheter har null nikotin. I Norge er det ikke lovlig å selge vape eller e-juice med nikotin enda, men det er lovlig å importere fra andre land til eget forbruk. Se vår danske e-juice butikk og kjøp nikotin lovlig her: www.e-juice24.dk

Hva er forskjellen mellom e-sigaretter og vaping?

Det er et spørsmål som vi får mye. Med alle boksmodusene og pod vape-systemene, tror folk ofte at «vaping» bare bruker et stort mod og skyjakt. Nei. Å bruke en hvilken som helst e-cig-enhet fra en cigalike til en box mod vaping. Vaping avhenger av hva som blir fordampet. Og fordamping av e-væske fordamper.

I slutten av august 2019 var det et utbrudd av lungesykdom som media tilskrev vaping. Men slik var det ikke. Faktisk ble forekomsten av lungesykdom faktisk tilskrevet røyking av THC-olje på det svarte markedet. For å være klar, røyking olje er ikke vaping! Olje fordamper ikke. Mens mange har bedt om sterkere regulering av sigaretter på grunn av lungesykdomsutbruddet, bør fokus være på FDA-regelverket om standarder for THC-olje. Det er ingen sammenheng mellom å dampe en e-cig og bruke en elektronisk enhet til å røyke THC-olje. Alle med en rusmiddelforstyrrelse eller en tilfeldig cannabisbruker bør aldri kjøpe noe THC-produkt fra gatene.

Cig-a-Likes

Cig-a-likes startpakker er ideelle for nybegynnere, ettersom de ligner sigaretter. I tillegg er cigalikes enkle å bruke. Bare fest påfyllingspatronen til batteriet og nyt damping. I tillegg til materialer av høy kvalitet og banebrytende konstruksjon, er det de eksklusive batteriene som virkelig skiller ut våre fullastede start-e-sigaretter.

E-juice til vape kommer i ulike nikotinstyrker, men i Norge kan man kun selge og kjøpe i 0mg. Om du ønsker å kjøpe høyere styrker kan du kjøpe lovlig til eget forbruk på e-juice24.dk. Her er de nikotinstyrkene som finnes:

 0 mg
6 mg
12 mg
18 mg
24 mg

Avanserte Vape Mods

For vapers som ønsker mer av alt: mer kontroll, mer smak og mer damp, tilbyr vi vår toppmoderne avanserte vape mods. Disse settene overgår gjeldende standarder for batterilevetid, allsidighet og dampkvalitet. I stedet for at du må finne ut hvilke knapper du skal trykke på og hvilken watt, lar vi teknologien gjøre jobben.

Definisjoner av vape

 • PG – propylenglykol. Brukes i vape væsker. Brukes også i medisiner, tannkrem, sjampo og mange daglige ting.
 • VG – vegetabilsk glyserin. Hentet fra palmeplanter. En tykkere væske som er kjent for å skape mer damp enn PG. Brukes i kosmetikk, mat osv.
 • Vaping-produkter – apparater, vape-juice, batterier, ladere osv. Som brukes sammen med e-sigaretter.
 • Elektroniske nikotinleveringssystemer – elektroniske enheter som genererer damp brukeren inhalerer.

Typer av vape:

 • Cigalikes – en vape som ligner en tobakks sigarett
 • Mini e-cig eller eGo – en liten vape som bruker en mini-påfyllbar vape tank
 • Mod / Box Mod – en større e-sigarett som inneholder et vape-batteri med stor kapasitet
 • Vape Tank – en enhet som inneholder en utskiftbar coil samt et reservoar av vape juice – kobles til en vape mod via 510 system tilkobling
 • Vaporizer – refererer vanligvis til en tørr urtefordamper
 • Oil Vape Pen – et apparat som brenner urteolje – ofte feil forbundet med sigaretter

Spørsmål & Svar Vape

Hva er en vape?

E-sigarett eller en vape, som det også bli kalt, er en elektronisk sigarett som fordamper e-juice / dampvæske. Disse brukes ofte av folk som tidligere har røyket vanlige sigaretter med tobakk.

Hvor mye kan man spare på vape?

Hva man kan spare på å vape fremfor å røyke sigaretter avhenger av hvor mange røyk som røykes per dag og hvilken pris røyken kjøpes for. Vi har en røykeslutt-kalkulator litt lenger opp som enkelt lar deg se hvor mye du kan spare!

Kan jeg kjøpe vape på nett?

Klart du kan! Uansett hvem du er, har Frisk Damp sin nettbutikk i Norge riktige og gode vape for deg. For mer avanserte vapere har vi også et stort utvalg, for å tilpasse og maksimere din vape-opplevelse.

Hva koster en vape?

Hvor mye en vape koster avhenger av mange ulike faktorer. Er du en nybegynner eller en ekspert? Gjennomsnittet for en elektronisk sigarett ligger på rundt 250 - 500kr.

Hva er inkludert i vape-startsett?

Våre startsett for nybegynnere og for de som ønsker å stumpe røyken inneholder alt man trenger for å starte med vape. Disse kan du så og si ta rett ut av esken og ta i bruk. Produktene som er i startsettet er; Selve enheten (e-sigaretten) + tilbehør og e-juice (dampvæske).

Er e-sigaretter tryggere enn sigaretter?

Ja. Basert på hva eksperter så langt vet, tror de at e-sigaretter er tryggere enn røyking. E-sigaretter har ikke vært assosiert med noen alvorlig helserisiko, mens røyking er assosiert med et stort antall veldig alvorlige helserisikoer for både røykeren og andre rundt dem.

Hva er aldersgrensen på vape?

Aldersgrensen på vape er den samme som på andre tobakksvarer i Norge, altså 18 år. Frisk Damp både fraråder og nekter personer under 18 år å handle vape og tilbehør.

Hvor trygt er vape?

Dette har vært et av de mest stilte spørsmålene innen vape siden begynnelsen. I motsetning til hva mange tror, er e-sigaretter veldig trygge og har blitt vurdert til å være 95% mindre skadelige av NHS, samt forskjellige andre kilder. Dr. Konstantinos Farsalinos M.D., en av de ledende innen helse og forskning på e-sigaretter, har publisert dusinvis av studier som viser effekten av røyking i forhold til bruk av vape. En spesiell studie av Dr. Farsalinos, er basert på å undersøke effekten av røyking og vaping på arterienes elastisitet, og viser videre at e-sigaretter er mindre skadelige enn tobakk sigaretter.

Hvilke typer Vape finnes?

 • De grunnleggende «Vape Startsettene» er den enkleste formen og er veldig enkle å bruke.
 • Pod-sett ligner veldig på start-e-sigaretter, forskjellen er det at coilen og tanken er en hel og enkel del, som skal festes til e-sigaretten. Podene er enkle å bytte ut og er blant de enkleste enhetene å bruke.
 • Sub Ohm-enheter er rettet mot mer avanserte brukere, ettersom de trenger en viss kunnskap for å kunne betjene og bruke. Sub Ohm-coils er varmeelementer i enheten, men måler under 1,00 Ω. Strømkravene er forskjellige enn Standard Coils, og stilen det vapes på endres også.

Hvilket Vape startsett skal jeg kjøpe?

Hvis du ønsker å stumpe røyken med vape, er det mange alternativer for ditt startsett. Vår mest anbefalte enhet er Innokin Endura T18 som du finner lenger opp. Dette settet er spesiallaget for å være enkelt, kjapt og godt å bruke for nybegynnere. Vape-settet ble vår mest suksessfulle e-sigarett og har mottatt kun gode tilbakemeldinger på produktet.

Dette er alt du trenger å vite før du kjøper din E-sigarett

Vape er forskjellige fra vanlige tobakksigaretter, i den forstand at de brukes veldig annerledes.

 • Måten man bruker vape og sigaretter er nokså like, men det finnes ikke noe tid for å stoppe å dampe vapen. Røyker man vanlig sigarett, er man ferdig med røyken når den når bunnen, men e-sigaretter kan brukes helt til brukeren er fornøyd.
 • Coils er varmeelementene i en vape som fordamper e-væsken og må skiftes ut regelmessig, en gang i uken er anbefalt, men avhengig av bruk. Varmeelementet kan bli mindre effektivt etter hvert, på grunn av opphopning av karbon på coilen, produsert av dampvæsken.
 • Nikotinstyrken burde være lik eller litt høyere enn de forrige tobakksigarettene. Årsaken til dette er at e-sigaretter igjen er forskjellige, det er også nikotinet. Hver bruker må sørge for at nikotinstyrken i e-juicen er riktig. I Norge er det dessverre ikke lov til å selge e-juice med nikotin, men vi har en dansk nettbutikk som heter www.e-juice24.dk hvor du kan bestille e-juice med nikotin til eget forbruk lovlig.
 • Lad alltid batteriene! Det siste du vil er å ha et dødt batteri halvveis gjennom dagen. Vi anbefaler å kjøpe reservebatterier som du har med til enhver tid.