Innledning

I denne guiden ser vi på hva som er i e-juice og spesielt PG og VG, fordi det er det som utgjør det meste av det som er i e-juicen – egenskaper, forskjeller og viktigst av alt hvilken rolle det spiller i vape-verdenen. Mange vape-nybegynnere kan bli litt forvirret over hva PG og VG er, så vi hos Frisk Damp tenkte det ville være greit å se nærmere på begge dette for å rydde opp i eventuelle spørsmål du måtte ha.

Propylenglykol (PG) og Vegetabilsk glyserin (VG)

Propylenglykol (PG)

For det første står PG for Propylene Glycol og VG står for Vegetable Glycerin, eller som det heter på norsk; Vegetabilsk Glysering og Propylenglykol.

Propylenglykol er et kunstig blandemiddel som brukes i mange matvarer og medisinske produkter som for eksempel salver, kroppskremer, sminke og til og med ditt favoritt røde krydder som får chips til å smake så mye bedre!

Det er ikke-giftig og trygt for konsum, noe som gjorde den til den perfekte væsken som brukes i Frisk Damp. PG er luktfri når den varmes opp, og når den blandes med nikotin, gir den en simulert hals-hit i tillegg til å være smaksbæreren. Hvis du er ute etter en sterkere smak og et hardere hals-hit fra nikotinet, vil en høyere PG-basert e-juice være vår anbefaling til deg.

Her er en liste over andre produkter som inneholder propylenglykol:

  • Astmainhalatorer
  • Skjønnhetsprodukter (Shampoo og Baby Wipes)
  • Kaffebaserte drinker
  • Iskrem

Vegetabilsk glyserin (VG)

Vegetabilsk glyserin er et naturlig blandingsmiddel som vil kontrollere mengden av dampproduksjon i en e-juice. Det hadde røttene sine innebygd i vaping, lenge før vaping faktisk var en ting, som væsken som ble brukt i røykmaskiner, filmer, scener og annet.

VG’s fordampningsegenskaper gjør den til en perfekt ingrediens for bruk i e-juice, da den er giftfri. Jo høyere VG, jo tettere vil dampproduksjonen være. I tillegg til dette vil e-juice som har et høyere VG-innhold, blandes mindre med nikotinet, noe som gir en jevnere hals-hit, noe som gjør den til det perfekte valget for bruk til sub ohm vape.

Vi har laget en kort liste over produkter som inneholder vegetabilsk glyserin, som du finner nedenfor. VG er i flere produkter enn man skulle tro:

  • Meieriprodukter og proteiner
  • Matvarer som ost, yoghurt, melk og krem.
  • Foredlede grønnsaker og frukt. Grønnsaker og frukt inneholder vanligvis ikke glyserin med mindre de er behandlet.
  • Korn og bakevarer.

Nå vet vi hva grunnlaget for e-juice, men hvilke blandingsforhold kan jeg få dampvæsker i, og hvordan vil de påvirke min vape-opplevelse?

Dette vil avhenge av produsenten, da de lager e-juicen med det beste blandingsforholdet mellom PG / VG og smaken. Du kan få en rekke e-juicer med forhold på 80% PG / 20% VG og helt opp til 0% PG / 100% VG.

Som nevnt ovenfor vil forskjellige blandingsforhold mellom PG og VG gi forskjellige resultater som for eksempel et hardere hals-hit, tettere damp og enda sterkere smak. Om du fortsatt er usikker eller trenger hjelp så kontakt oss gjerne!

Hvor trygt er PG / VG?

Både propylenglykol og vegetabilsk glyserin er ikke-giftige blandingsmidler som som nevnt tidligere er egnet til konsum. Hvis du bruker en e-juice som inneholder et høyt forhold av PG, kan du finne noen milde bivirkninger som kan inkludere sår hals, munntørrhet eller økt tørst. Disse symptomene vil bare vare en kort stund da kroppen din tilpasser seg vaping, men det er alltid en god idé å holde seg hydrert.

Hva er PG-intoleranse, og hvordan kan det påvirke meg?

PG-intoleranse er naturlig, da det ganske enkelt er en allergisk reaksjon mot PG. Hvis du lider av en propylenglykolintoleranse, anbefales det å bruke en e-juice med et blandingsforhold på så mye VG som mulig.

Noen av de vanligste problemene med PG-intoleranse kan være veldig tørr hals eller munnsår. PG-intoleranse kan være mild eller alvorlig avhengig av personen, men hvis du noen gang er i tvil, må du slutte å bruke e-juice umiddelbart og kontakte fastlegen din. Vi anbefaler at du tar med flasken med e-juice for å vise legen.

Back to list

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *