Hva er egentlig e-juice? E-Juice består av bare noen få forskjellige ingredienser: propylenglykol (PG), vegetabilsk glyserin (VG), vann, smakstilsetninger og ofte nikotin. Dampvæsker har vanligvis både PG og VG, med den ene av de to ofte mer dominerende enn den andre. Noen dampvæsker er uten nikotin, og disse inneholder nøyaktig de samme ingrediensene minus nikotinet. I Norge er det ikke lov til å selge e-juice med nikotin enda, men vi har troen på dette vil endre seg i løpet av kort tid. E-juice har også flere navn, men når du leser eller hører dampvæske, e-væske, vape juice eller Liquid så betyr alle de forskjellige navnene det samme.

Hvordan lages E-Juice?

Å lage e-juice er en langvarig prosess, og som med alle andre oppskrifter, må e-flytende ingredienser måles nøye før de blandes. Dette er spesielt viktig med nikotin, da det må måles perfekt for å sikre at riktig nikotinstyrke oppnås.

Først blir smakstilsetningene lagt til basen til PG og VG, og deretter blandingen. Det krever vanligvis bare en liten mengde smaksstoffer for å gi dampvæsken den aromaen den trenger. Deretter tilsettes nikotinet til blandingen, som deretter ristes for å sikre at ingrediensene blandes sammen. Etter dette hviler e-juicen noen dager, slik at smaken blir rikere eller dypere. Denne prosessen blir noen ganger referert til som “steeping” og fungerer på en lignende måte som du kan la en flaske vin lufte før du drikker.

Selv om det høres enkelt ut her, er prosessen faktisk ganske komplisert, og vi oppfordrer deg ikke til å prøve dette selv med mindre du har kunnskap eller har noen som kan hjelpe deg. Men det stopper deg ikke, hos oss får du Norges største utvalg av E-juice!

Hvorfor bruker E-Liquid PG & VG?

Propylenglykol og vegetabilsk glyserin blir ofte brukt som tilsetningsstoffer i en rekke forskjellige produkter. Å bruke forskjellige forhold mellom PG og VG vil føre til at e-væsken din gir deg en litt annen vape. PG er smakløs, noe som gjør den til en mer vanlig base da den vil ha mindre effekt på smaken av e-væsken. Mer PG i e-væsken din vil gi deg en tynnere væske – noe som gjør vapen / e-sigaretten lettere å rengjøre – så vel som tynnere skyer når du damper. Motsatt vil mer VG i e-væsken gi deg mye større skyer, selv om den søtere smaken betyr at den ikke egner seg til bruk med alle smaker.

Frisk Damp - Hele norges e-sigarett nettbutikk

Inneholder e-juice nikotin?

Det avhenger av typen e-juice du kjøper. Dampvæsker er tilgjengelige i en rekke nikotinstyrker, slik at vapere kan velge styrken som passer best. Vi tilbyr ikke e-juice med nikotin på e-juice.no ettersom at det strider i mot Norske Lover, men vi har en samarbeidspartner i Danmark som selger med nikotin. Du kan bestille e-juice med nikotin fra Danmark til eget forbruk lovlig.

Hvordan oppbevares e-juice?

E-juice kan komme i enten en tank eller en flaske. Tanker brukes i lukkede system e-sigaretter – enheter som du ikke kan fylle opp med flaske e-juice. Disse tankene inneholder e-juice og kan skrus fast på din Closed System e-sigarett.

E-juice kan også komme i små flasker som skal brukes til Open System e-sigaretter – enheter som bare kan fylles på med e-juice på flaske. Tanker kan ikke brukes i denne typen enheter. I stedet skal en liten mengde e-juice dryppes ned i enhetens clearomizer.

Er E-juice farlig?

E-juice er skadelig ved svelging eller hvis den kommer i kontakt med huden. Det kan forårsake langvarige skadelige effekter på vannlevene, og brukere bør vaske hendene grundig etter håndtering og unngå utslipp til miljøet.

E-juice skal aldri konsumeres, og du bør unngå kontakt med huden. Hvis dampvæske kommer i kontakt med huden din, bør du vaske det av umiddelbart. Hvis du føler deg uvel eller har noen form for bivirkninger på det, bør du umiddelbart kontakte lege.

Hvis du har ytterligere spørsmål om e-juice, kan du gå til kontakt oss siden eller chatte med oss nede til høyre.

Er du på jakt etter e-juice med nikotin? Gå til vår danske nettbutikk www.e-juice24.dk!

Back to list

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *