Hvilken nikotinstyrke skal jeg velge?

Introduksjon

Hei mine damer og herrer og velkommen til en veldig viktig guide om nikotinstyrke, og som vil være det viktigste valget for deg som vil dampe. Dette er veldig viktig for å komme i gang riktig i begynnelsen for å unngå å bruke penger på e-væsker som ikke hjelper deg på riktig måte. Hvis nikotinnivået du får i e-væsken din er for lavt, vil det ikke oppfylle nikotinbehovene du har, og hvis det er for høyt, kan det forårsake ubehag og føre til at du føler deg kvalm. Så det er viktig å finne riktig styrke fort, da ingen vil føle seg ukomfortable på grunn av bruk av e-sigarett / vape.

Så hvor kommer nikotin fra?

Nikotin ekstraheres hovedsakelig fra tobakkplanten Nicotiana Tabacum, det kan også finnes i svært små doser i noen vanlige matvarer som tomater og poteter. Det er nå også nye syntetiske former for nikotin som ikke stammer fra tobakkplanter og brukes i væsker.

Hva gjør nikotin med deg?

Nikotin viser seg å være et stemningsendrende stoff som er veldig vanedannende hvis det ikke brukes etter advarslene. Hvis du noen gang har vært røyker, som de fleste dampere har vært tidligere, vet du nøyaktig hvor ille nikotinbehovet ditt kan være. Effektene varierer fra person til person, men kan omfatte humørsvingninger og årvåkenhet.

Hvilke typer nikotin kan jeg bruke?

Det er to hovedtyper nikotin som for øyeblikket er tilgjengelig for e-sigarettmarkedet, som er Freebase og nikotinsalter.

Freebase

Freebase er det tradisjonelle nikotintilsetningsstoffet som gir et økt hardt hals-hit og er mer tilgjengelig. Freebase-nikotintilsetningsstoffet har en tendens til å være høyere i propylenglykol (PG) enn vegetabilsk glyserin (VG).

Nikotinsalter

Nikotinsalter er en nyere type nikotintilsetningsstoff som har et høyere innhold av vegetabilsk glyserin (VG) enn propylenglykol (PG). De brukte er saltbasert nikotinoppløsning som frigjøres raskere enn freebase-nikotin i blodet og er mye jevnere ved innånding.

Hvilke nikotinstyrker finnes til e-juice?

E-juice nikotinstyrker forklart og valg av riktig nikotinstyrke. Se vår guide om hvordan du velger ditt første sett for en forklaring på de forskjellige vape typene her.

Sub ohm

Dette er en DTL-metode for damping, og det finnes dampkits og væsker designet spesielt for direkte til lungedamping, og hals-hitene (følelsen i halsen når du inhalerer) har en tendens til å være sterkere, så det kreves lavere nikotinstyrke.

 • 0 mg ml eller 0% (nikotinfri)
 • 3 mg ml eller 0,3% (lav styrke)
 • 6 mg ml eller 0,6% (medium)

Disse nikotinstyrkene brukes hovedsakelig av tunge røykere/dampere, da nikotinen som er tilstede i e-væsken er mer intens mens sublimerer ohm-enheter. Både nikotin- og dampopplevelser forbedres med disse sub-ohm-enhetene, og derfor er en lav nikotinstyrke ideell for å utnytte disse vapene best mulig. Disse nikotinstyrkene er mer egnet for av og til røykere eller for de som for øyeblikket damper med lave MTL-styrker.

MTL – Lav styrke (Freebase-nikotin)

Munn til lunge metode for vaping, dette er den stilen som mest representerer hvordan man skal røyke sigaretter. Det er e-sigarett sett som er spesielt designet for denne vape stilen og er de som anbefales for nye dampere.

 • 6 mg ml eller 0,6% (lav – middel styrke)
 • 8 mg ml eller 0,8% (lav – middel styrke)

Ideell for de som har røkt mindre enn 10 sigaretter om dagen, da det gjennomsnittlige nikotininnholdet stemmer overens med det som absorberes av relative røykere. I denne formen er hals-hitene jevnere enn det som finnes i høyere nikotinstyrke, og det er mer tålelig, mens nikotinabsorpsjon skjer i en mer gradvis hastighet sammenlignet med nikotinsalter.

MTL – Medium til høy styrke (Freebase nikotin)

 • 12 mg ml eller 1,2% (medium – høy styrke)
 • 18 mg ml eller 1,8% (høy styrke)

Disse nikotinstyrkene er foreslått for de tidligere røykere som var mellom 10 sigaretter og en pakke om dagen. På disse styrkene har hardheten i halsen forårsaket av nikotininnholdet en tendens til å bli sterkere, og ved 18 mg ml er det enda mindre tålelig. Bare de som leter etter en kraftig stikk i halsen, er faktisk i stand til å bære skarpheten på en 18 mg e-juice, og derfor sier vi det med advarsel om at du bare skal gå så høyt hvis du finner nikotinsalter eller væsker som ikke passer deg (se nedenfor).

Medium – Høy (Nikotinsalter / Nic Salt)

 • 10 mg ml Nic Salt (medium styrke)
 • 20 mg ml NS (Nic Salt) – (høy styrke)

Nikotinsalter og væsker er egnet for den typen damp som ønsker å unngå nivået av halsvarme som finnes i Freebase-nikotinprodukter, da de ekstraheres direkte fra tobakkplanten. Nikotinnivået i disse typer e-væske er vanligvis høyere da fordampning gir en mye jevnere følelse, og nikotinen absorberes i en mye raskere hastighet av brukeren.

Endrer nikotin smaken av e-juice?

Det er et stort utvalg av e-juice smaker der ute, og de fleste av dem smaker godt. Mengden nikotin kan imidlertid utgjøre en stor forskjell, ettersom jo høyere nikotinstyrke du går for, desto mindre smak vil du smake. Du vil oppleve en hardere vape med høyere nikotinstyrke. Det anbefales at du holder deg til lavere nikotinstyrker hvis du er under ohm vaping, da den økte mengden damp produsert gjør alt mer intens.

Blir jeg avhengig av nikotin?

Nikotin er kjent for å være vanedannende, og hvis du var en storrøyker, er det fristende å gå for høyere nikotinnivå. Du må imidlertid ta i betraktning at dampopplevelsen er forskjellig fra røyking, og det kan hende det ikke er nødvendig å bruke et høyere nivå av nikotin. Som en person som prøver å slutte å røyke, anbefaler vi å velge en middels nikotinstyrke og deretter gradvis redusere den og holde øye med mg ml-innholdet i flytende nikotin. Hvis du ikke er en røyker, anbefaler vi deg å kjøpe nikotinfri e-væske og ikke ta nikotin, men du kan fremdeles få hjerneslag for eksempel fra mentolsmak og høy PG-juice.

Hvilken e-juice smak er best for nybegynnere?

Vi anbefaler e-juice som er mer egnet for dampning med vape startsettene. Dette av noen få grunner; det ene er at startjuice er bedre egnet for å jobbe med vape startsett, og også vape startsett ligner stort sett effekten av røyking av tobakk-sigaretter, noe som gjør det lettere å slutte å røyke når man bruker mindre skadelige nikotinprodukter. Vi kan anbefale to av våre mest solgte e-væsker, som kundene våre har sagt at de ser ut til å være de beste for dem da de begynte å dampe – Hangsen, Liqua og Sundbygaard.

Hva er de beste vape merkene?

I dag kan du finne mange produsenter av e-sigaretter, vi selger bare de beste merkene av både e-væsker og e-sigarettutstyr, og her er noen av de mest populære merkene:

Hvordan velge riktig nikotinstyrke for vape e-juice?

For å bestemme riktig styrke, må du først ta hensyn til milligram nikotin som er inkludert i væsken du kjøper. Hvis mengden nikotin er for lav eller for høy, kan du ikke få riktig mengde nikotintilførsel – Hva betyr det? Dette betyr at hvis nikotinstyrken er for lavt, vil ikke nikotininntaket hjelpe cravingen, men hvis nikotininnholdet er for høyt, kan du risikere å få for mye nikotin og også få hardt i halsen. Det er en balanse mellom riktig sett og riktig styrke av nikotin.

Hvor mye damping er for mye damping?

Damping er veldig subjektivt, ettersom ikke alle mennesker har samme e-juice styrke. Hvis du finner deg selv i å dampe konstant, kan det være at du damper for mye, og at den faktiske nikotintilførselen ikke tilfredsstiller dine nikotinbehov. Damping er også en vane og en hobby, så du kan dampe hele tiden, men det burde være med nikotinfri e-juice, så det ikke blir for mye, alt avhenger av hvordan du har det.

Hvordan kan jeg tilsette nikotin i e-juice?

E-væsker kommer i noen få forskjellige former, du har de som er forblandet med eller uten nikotin og de som er nikotinfrie. Innen nikotinfri e-juice har du også shortfills, disse e-sigarettvæskene er fylt «kort», så Nikotin boostere kan tilsettes. Du trenger ikke å tilsette nikotin til ferdigblandet e-juice. Det ville være bedre å kjøpe en flaske med høyere styrke.

For å legge til riktig nikotinstyrke i shortfill e-juice, er det noen få trinn å følge:

 1. Du må ha Shortfill-flasken og et nikotinsalt eller et Freebase-nikotinskudd klart.
 2. Åpne flaskehetten og trekk ut dysen.
 3. Fyll nikotinen i flasken for å blande den med saften.
 4. Lukk flasken og sørg for at den er forseglet, og rist deretter grundig.
 5. La den hvile i minst to minutter og nyt damping av e-væsken!

Hvor mye nikotin er det i vape e-juice?

E-juice styrken kan variere fra juice til juice, som kan være lav, middels eller høy. Nivået av nikotin på et nikotinsalt og flytende smaker har en tendens til å være høyere sammenlignet med en mer standard dampvæske på grunn av det faktum at nikotinsalt har en tendens til å være mer skånsom i halsen og gir en jevnere dampopplevelse.

Hvilken nikotinstyrke skal jeg dampe?

Nikotinstyrken som en bruker krever, kan variere mellom røykere eller tidligere røykere, avhengig av hvor mange sigaretter man har røkt. For eksempel, hvis en røyker har røkt en pakke om dagen, vil det være tilrådelig å starte med høye nikotindoser som 18 mg før du gradvis reduserer nikotininntaket og går for mindre nikotin. I stedet, hvis røykere hadde røykevaner av et lavere nivå, som 10 sigaretter om dagen, ville produkter som inneholder nikotin på et lavere nivå være best, som 6 eller 8 mg.

Hva er den beste vapen for en storrøyker?

Den ideelle e-sigaretten for storrøykere vil være en munn-til-lunge-enhet. Dette er fordi de ikke bare er enklere å bruke for den gjennomsnittlige damperen, men også fordi høyere nikotinstyrker med denne typen vape kan være mer bærekraftig sammenlignet med en sub-ohm-enhet, spesielt hvis e-juicen inneholder høy nikotin. Et produkt som nikotinsalter kan brukes hvis e-væsker er for mye å bære, ettersom benzoesyre gjør at juicen fordamper. MTL-dampsett er godt kjent for å etterligne effekten av røyking av sigaretter, men på en mye tryggere måte.

 

Kjøp e-juice med nikotin hos Dampsvamp!

I Norge er det ikke lov å verken selge eller kjøpe e-juice med nikotin, men det er lovlig å importere til eget forbruk. Frisk Damp har en dansk nettbutikk som tilbyr et stort utvalg av e-juice med nikotin med gratis og rask levering til Norge! Besøk Dampsvamp her.

Summary
Hvilken nikotinstyrke skal jeg vape? Frisk Damp Guide
Article Name
Hvilken nikotinstyrke skal jeg vape? Frisk Damp Guide
Description
Hvilken nikotinstyrke skal jeg vape? Frisk Damp sin vape og e-sigarett guide veileder og hjelper deg med e-juice og nikotinstyrker!
Publisher Name
Frisk Damp
Publisher Logo